امروزه غالب صاحب نظران تعلیم و تربیت معتقدند که تربیت موثر با حضور فعال دانش آموزان نهادینه می گردد و تربیت دموکراتیک (دانش آموز محور ) بر اساس حضور داوطلبانه و آگاهانه دانش آموزان شکل می گیرد. از سوی دیگرمدرسه محیط تمرینی فعالیت های علمی و اجتماعی است; محیطی که در آن دانش آموزان مهیّای ورود به جامعه ی بزرگ آینده می شوند. ایجاد زمینه مشارکت اجتماعی از وظایف مورد غفلت نظام آموزشی است و بخش بزرگی از مهارتهای زندگی آنان است.
با توجه به استقبال نسل جديد دانش آموزان در امر مشاركت» در امور مدرسه و ضرورت بكارگيري استعدادهايشان در بهره وري بيشتر از امكانات و وم بازنگري در تصدي و سياست گذاري يك سويه از طرف مسئولين مدارس ، طرح شوراهاي دانش آموزي در مقطع متوسطه ارائه گردیده است .
در این طرح هر کلاس به عنوان یک کشور کوچک در قاره مدرسه تلقی گردیده است . هم کلاسی ها با تشکیل دولت محلی ( شورای کلاسی ) و مشارکت برای موفقیت کشور ( کلاس ) در سازندگی و تولید مشارکت می نماید.
نمونه شعار های تبلیغاتی برای انتخابات شورای دانش آموزی اینجا کلیک کنید.
نقش شوراها از دو رويكرد قابل تامل است :
الف ) رويكرد آموزشي :
دانش آموزان در قالب شوراهاي كلاسي با فرایند های مشارکت آشنا شده ، حقوق خود (به عنوان يك دانش آموز و شهروند ) و راههاي استيفاي آن را در چهارچوب مقررات مدرسه و جامعه مي آموزند و چگونگي استفاده از اين حقوق را همراه با همکاری و جامعه پذیری فرا می گیرند.
ب ) رويكرد مشاركتي :
رویکرد اصلی این مشارکت افزایش توانمندی دانش آموزان در فرایند کار تیمی، بالابردن قدرت مدیریتی نیروهای رهبر و افزایش حس مسئولیت پذیری دانش آموزان است.
مدیریت مي تواند از ديدگاه منابع انساني نیز به دانش آموزان بنگرد . دانش آموزان منابع سرشاري از ظرفيتهاي توانايي هستند كه مي توان با قرار دادن اين تواناييها در يك چهارچوب و سيستم آنها را به نفع بالندگي و توسعه دبيرستان بکار گرفت. اين نگرش علاوه بر بالندگي بيشتر براي دبيرستان باعث صرفه جويي در نيروي انساني موظف خواهد شد .
سومین کارگاه مهارت بیان در فرهنگسرای کوثر برگزار شد.
آیا می توانم حافظه کلامی خود را افزایش دهم ؟ سه راهکار برای تقویت حافظه گفتاری
دانش ,آموزان ,مشارکت ,مدرسه ,جامعه ,رويكرد ,دانش آموزان ,آموزان در ,مدرسه و ,دانش آموز ,شورای دانش
درباره این سایت